Draadloze bewegingsmelder

Een draadloze bewegingsmelder detecteert beweging in een ruimte. De bewegingsmelder maakt veelal onderdeel uit van een alarmsysteem. Binnen het draadloze alarmsysteem zorgt de bewegingsmelder voor het signaleren van beweging waarna een signaal wordt gegeven en de sirene af gaat.

Ook kan een draadloze bewegingsmelder onderdeel uitmaken van een domotica systeem. Als onderdeel van een domotica systeem kan diezelfde draadloze bewegingsmelder gebruikt worden om verlichting automatisch aan (of uit) te laten gaan.

Wij leveren meerdere draadloze bewegingsmelders. Hieronder treft u een van onze bewegingsmelders aan. Wij adviseren u ook graag over onze draadloze alarmsystemen (meer alarmsysteem). Ook helpen wij u graag als u informatie wenst over onze draadloze verlichting-systemen (meer verlichting).

Draadloze bewegingsmelder

  • wordt centraal in de ruimte gemonteerd
  • detecteert beweging, temperatuur & licht
  • signaleert beweging tot circa 10 meter
  • werkt op batterijen (levensduur: 3 jaar)
  • te koppelen met Trizet centrale en smartphone
  • max. afstand tussen centrale en sensor: 30 meter
  • technologie: Z-Wave (868 Mhz)
  • compatibel met de centrales van Fibaro, Zipato & Vera

Prijs draadloze bewegingssensor: € 57,95*  
*Exclusief verzendkosten (€ 5,95))

Draadloos alarmsysteem
Draadloze verlichting

Andere onderdelen van een alarm of domotica systeem

Trizet centrale, Trizet gateway of Trizet controller
Draadloze sirene voor draadloos alarmsysteem
Draadloze schakelaar voor draadloze verlichting

En verder…

Draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem bestaat veelal uit diverse componenten. Naast de centrale kunnen dat één of meerdere raam en/of deursensoren zijn, draadloze bewegingsmelders, een sirene en mogelijk een draadloze IP-camera. Het centrale hart van het systeem is een centrale ook wel gateway of controller genoemd. Deze centrale wordt gekoppeld aan de router waardoor het mogelijk is om uw smartphone via de router te koppelen met uw alarmsysteem.

Detecteert een draadloze bewegingsmelder, deursensor of raamsensor dan wordt via de centrale de sirene in werking gezet. Gelijktijdig ontvangt u op uw smartphone een melding dat uw alarm in werking is gesteld. U kunt dan actie ondernemen richting buren, familie of politie.

Draadloos verlichting schakelen
Een andere toepassing kan zijn dat de draadloze bewegingsmelder wordt toegepast om verlichting automatisch te schakelen zodra beweging wordt gedetecteerd.