Woningverbetering: langer zelfstandig thuis wonen

U wilt het liefst zo lang mogelijk in de eigen woning blijven wonen. U wordt echter ook ouder en mogelijk minder mobiel. De kans op een uitglijder wordt groter. Wij kunnen u helpen uw woning aan te passen zodat u langer zelfstandig kunt blijven wonen. Hieronder een selectie van onze oplossingen voor de trap, de badkamer en het toilet. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Ook voor andere ruimten.

Traplift (o.a. Thyssen Krupp Encasa & Handicare)

Er zijn diverse mogelijkheden om een traplift in uw huis te plaatsen. Een lift die u comfortabel van de begane grond naar de eerste verdieping brengt en weer terug. Liften voor rechte trappen en voor trappen met een bocht of een wenteltrap. Trapliften zijn niet goedkoop, maar geven wel de vrijheid om uzelf door het gehele huis te bewegen. Wij adviseren over diverse merken waaronder Thyssen Krupp Encasa (meer) en Handicare (meer).

Vanaf 2.500 Euro

Badliften – Aquatec Orca

Wilt u uw bad nog niet kwijt, maar gaat de in- of uitstap minder gemakkelijk dan kunt u kiezen voor een badlift. Met een badlift, bijvoorbeeld de Aquatec Orca, heeft u de mogelijkheid om zelfstandig en veilig een bad te nemen.  De Aquatec Orca is gemakkelijk te reinigen dankzij de gladde afwerking. De badmat is afneembaar en machinewasbaar (ook interessant als u de lift later wenst door te verkopen).

Vanaf 450 Euro

Badkamerverbetering: douchecabine

Een aangepaste douchecabine geeft u de mogelijkheid om op uw eigen gemak uzelf te douchen. De cabines zijn extra ruim, van antislip matten voorzien en de opstap is aan u aangepast. Extra beugels, een opklapbaar zitje en een beveiligde mengkraan maken het douchen (weer) aangenaam en comfortabel. De douchecabine kan veelal in 1 dag worden geplaatst.

Vanaf 3.000 Euro

Toiletgemak: toiletverhoger

Er bestaan diverse simpele (maar ook luxe) oplossingen om uw toilette-bezoek aangenamer. U kunt denken aan toiletverhogers, toiletzittingen en toiletarmleuningen. Zo beschikt van de toiletverhoger van Trademed die hiernaast staat weergegeven over wegklapbare armleuningen en een closetrolhouder. Daarnaast kunt u de verhoger op 3 verschillende hoogten instellen (5, 10 en 15 cm) en is deze eenvoudig schoon te maken en hygiënisch.

Vanaf 150 Euro